Om vi (föreningar verksamma i Ljusnarsberg) får 10 miljoner extra i bidrag (för att förbättra situationen i Ljusnarsberg kommun) vad ska vi då använda pengarna till?

Vi undersöker möjligheten att från bl.a. Arvsfonden söka bidrag (till de föreningar, verksamma i Ljusnarsberg, som vill vara med) för att ”tillgänglighetsanpassa Ljusnarsberg”. Summan 10 miljoner baserar vi på att andra hjälp-projekt redan fått den typen av summor, från Arvsfonden. Varför ska vi sikta lägre?

Bakgrunden är att Ljusnarsberg, i undersökning efter undersökning, visar sig vara sämst i Sverige!

Högsta ohälsotalet! Störst andel hos kronofogden! Mest ADHD? (30% av befolkningen?) 10 gånger högre koncentration, i avloppsvattnet, av Amfetamin! (används bl.a. för att behandla ADHD. Både lagligt, från läkare, men även kriminellt) Listan kan bli mycket längre……

Om vi t.ex. ligger 10 gånger sämre till, än genomsnittet för Sverige, så är frågan vad vi, föreningar verksamma i Ljusnarsberg, kan göra för att hjälpa de som är bosatta här? Räkna inte med Ljusnarsbergs kommun, för de har inte 10 gånger mer medel, att lägga på anpassad skola och omsorg, än andra kommuner i Sverige…. Inte heller Region Örebro Län tycks veta hur man når ut till våra invånare? Vi bor här och vi måste alla hjälpa till!

Naturligtvis skall vi också ställa krav på både kommun och region. Men när de inte räcker till så kan vi, föreningar, hjälpa till. Det vi skall söka pengar till är det som ligger utöver kommunens och regionens ansvar!

Att idrott är bra både mentalt och fysiskt vet vi redan! Vi letar förslag på vad mer vi kan göra? Vilka skall vi försöka hjälpa? Hur kan vi göra det? Vad kan vi göra tillsammans med kommunen och regionen? Hur kan vi, föreningar, samarbeta? Kom med dina bästa idéer!

Ta kontakt med din förening, så de kan lämna in förslag! Du kan även lämna förslag direkt på vår hemsida

PDF för utskrift